GRIBB


SKJÆRGÅRDSROCK
PÅ KRAGERØ-DIALEKT!

GRIBB kommer fra Kragerø i Telemark. Bandet har tatt i bruk sin egen dialekt og det refereres ofte til steder og hendelser med lokal forankring i tekstene.

GRIBB har latt seg inspirere av andre, norske band - og artister med forkjærlighet for sin egen dialekt, f.eks Stavangerensemblet, De Musikalske Dvergene, Allison, Karlsøy Prestegaard, Jokke og Valentinerne, Raga Rockers, Unit Five og Hellbillies.

De fire tilårskomne slampene har lang erfaring fra forskjellige band i sitt lokale musikkmiljø. Alle har vokst opp med de klassiske rockebanda fra 70 og 80-tallet og dette utgjør en felles musikalsk plattform.

Men GRIBB er også fire forskjellige individer med hver sine musikalske avgreininger, noe man kan høre ved at alle er med på å sette sitt personlige preg på låtene og bandets uttrykk.

GRIBB platedebuterte med en selvtitulert E.P. høsten 2015 og fulgte opp med single`n "Skadeskutt" i 2018. Sommeren 2019 kom bandets første album ut med tittelen "Fus i alt".  Deretter fulgte single nr.2 "Sjela i skjæra" høsten 2019. Alle utgivelsene er tilgjengelige via digitale strømmetjenester, mens albumet "Fus i alt" i tillegg er tilgjengelig på vinyl.

GRIBB prioriterer først og fremst sin egen musikk, men på konserter kan man også oppleve covers av bl.a Dumdum Boys, CC Cowboys, Raga Rockers, Jokke, Marius Müller, Hellbillies m.fl. Verdt å merke seg er at bandet helt bevisst har valgt å unngå de mest opplagte coverlåtene, men heller satser på å utfordre publikum med noen utradisjonelle låtvalg. 

Når alt kommer til alt er det ingen tvil om at dette er klassisk, norsk rock med bred appell - foten går av seg selv og ølet glir ned uten kompliserte synkoperinger... 

Frisyrene har blitt luftigere med årene, men de erfarne gribbene vet fortsatt hvordan de skal få klørne i byttet sitt: du blir garantert ikke i dårlig humør av å høre på GRIBB!